KOLLEKTION

_________________________

I 60 år har Bell producerat flertalet hjälminnovationer inom racing och karting, vilket gör Bell till en världsledande tillverkare av hjälmar. Bell var bland annat först i världen med att tillverka en hjälm som klarar kraven för superhjälm. De var även först med att tillverka en hjälm, tillåten för unga kartingförare enligt Snell-FIA-CMR standard.

Bell arbetar målmedvetet med innovation och ingenjörskonst för att uppnå bästa möjliga förarskydd och hjälmprestanda.

Advanced series

Bell har i samarbete med Formel 1 framställt serien Bell HP. Det är Bells mest avancerade hjälm och är byggd för att möta och överträffa FIA8860 standard. Redan 2004 presenterade Bell sin första hjälm enligt FIA8860 standard, vilket är FIA:s mest avancerade standard och man var då först med detta i världen.

För maximerad säkerhet tillverkas Bell HP med en högtrycksgjutning för att skapa ett rent kolfiberskal. I Kombination med ett speciellt energiabsorberande foder kan hjälmen klara upp till 40 procent mer energiabsorbering.
Bell HP är en av världens bäst presterande och lättaste hjälm godkänd för racing.

FIA 8860 + Snell SA2015
Storlekar 54 - 61+
Till butiken >>

Carbon series

Bells kolfiberhjälmar tillverkas med ett kolfiberskal specialdesignat för minskad vikt och maximal passform. Detta är hjälmen för förare som kräver perfekt passform i en mycket lätt hjälm.

Kommer med nackskyddsfäste FHR som standard.


Snell SA2015 + FIA8859-2015
Storlekar 54 - 61+

Till butiken >>

Pro series

Bell Pro Series levereras i en mycket hög kvalitet och man strävar efter att efterlikna prestandan av en specialanpassad hjälm likt det som professionella förare kräver och använder.

Lättviktsskal, avancerad styling och aerodynamisk design. 

Kommer med nackskyddsfäste FHR som standard, men kan väljas bort om det önskas.

Snell SA2015 + FIA8859-2015
Storlekar S, M, L, XL
Storlekar 54 - 61+

Till butiken >>

Sport series

Sport-serien ger dig fantastiskt mycket värde för pengarna; kompositskal av hög kvalitet, perfekt passform, modern design och utmärkt ventilation. Allt till ett oslagbart pris. Sport Series-hjälmarna kan väljas med eller utan fabriksmonterad FHR-post som standard.

Storlekar S, M, L, XL


Till butiken >>

kart series

Bells KC7 är certifierad för CMH-standard, utvecklad i samarbete med FIA och Snell Memorial Foundation. Standarden har utvecklats för att skapa säkrare och lättare hjälmar för karting.

Enligt CIK-regler måste hjälmarna vara CMH-godkända för förare under 15 år.

Snell-FIA CMR 2007
Storlekar S, M, L, XL
Storlekar 52 - 59


Till butiken >>